opc_loader

 

Bron: Dorpsketting (Lokale Krant), uitgave januari 2008

 

Jonge ondernemer ziet droom in vervulling gaan

In gesprek met Michel de Winter (22 jaar) die sinds 1 januari de eigenaar is van de scooterspeciaalzaak Mi Scoot op de Oude Middelweg 241D in Leidschenveen.

Hoe is het allemaal zo gekomen?
Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Sinds mijn vijftiende jaar sleutel ik aan brommers. Na mijn VWO op het Alfrink College in Zoetermeer ben ik Bedrijfskunde gaan studeren op de Technische Hoge School in Rijswijk.
Ik koos als richting ondernemersschap en schreef als afstudeerproject een plan hoe een eigen zaak te beginnen.
Ik ben op zoek gegaan naar een geschikte locatie en heb in deze regio onderzocht of het haalbaar is in een straal van 10 km een scooterspeciaalzaak te starten. En net toen ik bezig was met mijn scriptie werd ik gebeld door iemand die zijn zaak van de hand wilde doen. Hij had een werkplaats voor brommers, fietsers, scooters en motoren en hij wilde zich meer op motors gaan richten. Ik heb toen mijn plan specifiek op die locatie gericht.

Wanneer wist je zeker dat jij de zaak zou gaan overnemen?
Pas op 19 december en op 3 januari is de zaak al open gegaan.
Ja, dat waren hectische weken waarin er gigantisch veel geregeld en gedaan moest worden. Ik ben eerst met de wethouder gaan praten om een vergunning te verkrijgen de werkplaats om te dopen in een detailhandel. Vervolgens moesten er scooters, werkkleding en onderdelen worden gekocht. De winkel moest worden geverfd en aangepast, er moest een logo worden ontworpen, vergunningen worden aangevraagd, zaken met de Belastingdienst worden geregeld en ik moest me laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ja dat waren, ook voor mijn familie en vrienden, lange dagen en korte nachtjes. Via mijn website (www.mi scoot.nl), de Dorpsketting en het Krantje breng ik mijn zaak onder de aandacht.

En dan is een droom opeens werkelijkheid!
Soms realiseer ik me het nog niet echt, zo zit je op school en zo heb je een eigen zaak. Ik ben pas op 20 december afgestudeerd en mag me nu ingenieur noemen. De zaak loopt heel erg goed en ik maak heel wat overuurtjes. Op de eerste dag heb ik al een scooter verkocht, geweldig toch!

Op welke doelgroep richt jij je?
Ik richt me op scooterrijders van 16 tot 25 jaar (maar iedereen is natuurlijk welkom in mijn zaak), er is nog geen scooterspeciaalzaak hier in de regio en men richt zich nog niet op deze leeftijdsgroep.

Wist je dat er in 2007 46% meer scooters verkocht zijn dan in 2006? Om klanten in Stompwijk goed te kunnen bedienen heb ik een busje aangeschaft waarmee ik scooters gratis ophaal en weer terugbreng als service aan mijn mede dorpsbewoners. Ik verkoop nieuwe en 2e hands scooters (je koopt bij mij een nieuwe scooter voor een 2e handsprijs) en onderdelen. Daarnaast verzorg ik reparaties, ook voor brommers en snorfietsen.

Waarin wil jij je onderscheiden van andere zaken?
Ik wil me als scooterspeciaalzaak onderscheiden van een fietsenmaker die scooters verkoopt door kennis, service en goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ik lever en repareer alle merken scooters. Belangrijk vind ik het om goede afspraken te maken en contacten te onderhouden met andere zaken in de regio.

Ik hoorde dat je door de RABOBANK was voorgedragen voor de Innovatie en Ondernemers Award, vertel daar eens wat meer over.
Ja, dat was heel erg leuk. Ik ben helaas tweede geworden van de zestig jonge deelnemers. Men vond mijn ondernemersplan heel goed, maar de eerste prijswinnaar had een net iets vernieuwender bedrijf gestart. De geldprijs ging aan mijn neus voorbij, maar het heeft me wel iets opgeleverd. Ik ben benaderd door een leverancier in elektrische scooters. Binnen vijftig jaar rijden alle scooters op elektriciteit, die rijden veel schoner zonder uitlaatgassen. En ik ben nu in de regio de eerste leverancier van elektrische scooters.

Deze droom is werkelijkheid geworden, heb je nog meer dromen?
Het begint nu pas: Ik wil eerst lekker gaan draaien, dan graag iemand erbij in de zaak en dan de grootste, leukste en beste zaak in de regio worden.

Wil je nog iets kwijt of heb je nog een leuke uitsmijter?
Heel erg leuk vind ik het dat ik twee dagen per week tot het eind van het schooljaar een stagiair heb, die ik begeleid en die ik enthousiast ga maken voor het vak.
Ennne……: Moet het goed??? Kom dan naar Mi Scoot!!!

Michel bedankt voor dit leuke interview, heel veel succes met je eigen bedrijf!, het ziet er echt fantastisch uit! Stompwijk kan trots zijn op zo’n ondernemende jonge dorpsgenoot

Marian Cornelissens

Kymco Flagship Store

Contact

Afbeeldingsresultaat voor maps logoOude Middenweg 241-d

        2491AH Den Haag 

        Stadsdeel Leidschenveen

Afbeeldingsresultaat voor telefoon logo 070-3175335

Afbeeldingsresultaat voor e-mail logo info@mi-scoot.nl

Openingstijden

 Maandag    13.00 - 18.00
 Dinsdag  09.00 - 18.00 
 Woensdag  09.00 - 18.00
 Donderdag              09.00 - 18.00
 Vrijdag  09.00 - 18.00 
 Zaterdag  09.30 - 17.00 
 Zondag  Gesloten
Promotie
Nieuwe Artikelen
Scooterflex

Haal- en Brengservice

Mi-Scoot Haal en breng service